Hur viktigt är sökmotoroptimering?

Tittar man på hur människors beteenden har förändrats de senaste tio åren så kan man se en markant ökning av användandet av internet för att hitta information. Idag är det många som söker efter företag, myndigheter och privata intressen på internet som första alternativ. Internet är oftast det snabbaste alternativet när man vill skapa sig en bild av något.

Och hur letar då vi människor efter information på internet? Jo, majoriteten av oss använder en sökmotor. Och den sökmotor som dominerar marknaden just nu är Google. Det finns siffror som pekar på att ungefär 80% av alla internetanvändare använder sig av sökmotorer när de ska hitta något på nätet och av dessa 80% använder sig drygt 40% av Google… Så, att synas i sökmotorerna är helt klart viktigt om man vill nå ut till sina kunder.

Hur sökmotoroptimerar man då?

Här finns det många knep, flera av dem ligger i gråzonen av vad som är tillåtet att göra, men egentligen handlar det bara om sunt förnuft och kunskap om internets semantik. Det enklaste sättet att synas högt upp i sökmotorernas listor är att ha ett relevant innehåll. Har du inget eller ganska tunt innehåll på din webbplats så kommer du aldrig att hamna högt upp i söklistorna. Sen är naturligtvis strukturen viktigt men den är ändå underordnad innehållet. Så bra skriven text är a och o för sökmotoroptimering. En annan viktig faktor är länkar: Ju fler som länkar till din webbplats (och ju högre de är rankade av sökmotorerna) desto högre upp hamnar du i söklistorna.

Kan ni hjälpa oss med sökmotoroptimering?

När ni beställer en webbplats av oss så gör vi den sökmotorvänlig. Vi gör också sökmotoroptimeringar av befintliga webbplatser. Vi kan hjälpa er med både textförfattandet och strukturen. Tillsammans kommer vi fram till nyckelord som är viktiga för att nå ut till er kundkrets/målgrupp och sedan fortsätter vi med arbetet att optimera webbplatsen för dessa nyckelord. Vi följer också utvecklingen under några månader för att vara säkra på resultatet av optimeringen. Anlitar du oss som webbmaster så ingår sökmotorövervakning i priset.