Nyheter

Google Apps for Works - Redigera dina Office-filer var du än är

Nu kan du äntligen arbeta direkt med Microsoft Office-filer i Google Drive

Med hjälp av ett tillägg till Google Chrome är detta nu möjligt. Installera tillägget härifrån. Ladda upp dina Microsoft Word, Excel eller PowerPoint-filer till Google Drive. Sedan kan du öppna dem på vilken enhet som helst utan Microsoft Office! Vill du samarbeta med dina kollegor om en fil i realtid så konverterar du filen till ett Google-dokument, kalkylblad eller presentation.

google-apps-office

Mallar i Google Drive

Att skapa mallar för dokument och kalkylark är ett enkelt sätt att spara tid och dessutom få ett enhetligt utseende. Det går enkelt att spara och använda mallar i Google Drive men funktionen är lite dold. Förhoppningsvis blir den snart mer integrerad med Google Drive. För att komma åt mallarna så måste du först öppna ett dokument och sedan gå till: "Arkiv > Nytt > Från mall..."

Mobilanpassad webbsida

Det mobila surfandet växer lavinartat. Att ha en mobilanpassad webbsida är nödvändigt för att möta denna utveckling. Mobilsurfandet i Sverige ökade 300% under 2009, ökningen var 462% under 2010 enligt en SIFO-undersökning gjord 2011. Redan i år, 2013, tror Gartner att mobilen kommer att gå om datorn som den vanligaste enheten för att surfa på Internet.

Dra & släpp i Google Docs

Nu har Google släppt en uppdatering till Google Documents som gör det möjligt att överföra kompletta mappar från datorn till molnet. Du kan också dra filer från skrivbordet till dokumentlistan. Detta gäller förutsatt att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare.

9/12 Den sociala webben

Internet blir mer och mer en del av vår sociala tillvaro. Vi kommunicerar med varandra genom sociala nätverk som Facebook, Twitter, MSN och LinkedIn. Vi bloggar om våra intressen och privatliv. Vi besöker virtuella världar och dejtar på nätet.

Onsdagen den 9 december kl 18.30-19.45 kommer Müfit Kiper att hålla ett seminarium om den sociala webben på restaurang Södermalm, Västgötagatan 4, i samarbete med braseminarier.se.

Seminariet kommer att kort ta upp de olika sociala fenomen som finns på nätet idag för att sedan gå in på hur dessa fenomen påverkar oss och våra barn, samt vilka möjligheter och faror som finns med den sociala webben.

Vi har flyttat till Södertälje

Sedan den 1 september har Kiper IT-konsult flyttat till Västra Kanalgatan 23 i Södertälje där vi delar kontor med frilanskollektivet Ponton Media. Det innebär att vi nu har möjligheten att erbjuda våra kunder allt som en komplett kommunikationsbyrå gör. Ponton är ett företag med skribenter, filmare, fotografer, illustratörer, grafiska formgivare, språkkonsult, webbdesigner och it-konsulter.

De farliga orden

Visste du att det kan vara farligt att söka på internet? Säkerhetsföretaget McAfee har släppt en rapport som heter "The Web’s Most Dangerous Search Terms", Internets farligaste söktermer. Där listar de de farligaste sökorden, det vill säga de sökord som ger dig störst chans att drabbas av virusangrepp, trojaner, förfalskade webbplatser eller korrumperad programvara. Listan toppas av ordet "screensavers", skärmsläckare, där risken är hela 59,1 procent!