Google Apps for Business

google appsGoogle Apps for Business lanserades i februari 2007 och idag använder fler än 500 000 företag och fler än 10 miljoner affärsanvändare Google Apps. Varje dag tillkommer ytterligare 3 000 företag. Infrastrukturen är beprövad och har funnits sedan april 2004 när Gmail lanserades. Vi är auktoriserade återförsäljare och hjälper dig med en friktionsfri integrering i organisationen.

Med traditionell programvara sparar de anställda data på bärbara datorer eller USB-minnen för att de enkelt ska kunna komma åt dem. Med Google Apps kan ni säkert komma åt era data var ni än är och då är det inte lika troligt att användarna sparar känsliga data lokalt. Med Google Apps for Business garanteras ni dessutom 99,9 procent driftsäkerhet. Ni har alltså alltid åtkomst till systemet när ni behöver det.

E-post - Gmail för företag

Gmail har fler än 10 miljoner affärsanvändare. Lagringsutrymmet i inkorgen i Gmail är mycket stort, vilket minskar behovet av att ta bort meddelanden. Dessutom får ni Googles kraftfulla sökteknik och funktioner som sparar meddelanden i konversationer. Snabbmeddelandefunktionen är inbyggd i Gmail så att du kan svara på ett e-postmeddelande i realtid. Du kan dessutom komma åt Gmail från vilken dator som helst – du måste alltså inte sitta vid ditt skrivbord och jobba längre. Gmail är enkelt att använda trots de avancerade funktionerna, så ni behöver inte avsätta så mycket tid för utbildning. Gmail för företag erbjuder 25 GB lagringsutrymme, mindre skräppost, garanti om 99,9 % driftsäkerhet och förbättrad e-postsäkerhet.

Kalender

Med Google Kalender kan du se dina medarbetares kalendrar via en onlinekalender. Deras inbokade möten visas bredvid dina, vilket gör det enklare att samplanera. Google Kalender kan också integreras med andra Google Apps-funktioner. Ni kan kommunicera, dela filer och samarbeta via Gmail, Talk och Kalender och därmed undvika dubbelarbete och förbättra effektiviteten. Du bestämmer själv vem som får se informationen i din kalender.

Dokument

Google Dokument förbättrar kvaliteten på era data eftersom ni kan diskutera och arbeta med samma dokument samtidigt. Ett och samma dokument kan öppnas, diskuteras och redigeras av flera personer som befinner sig på olika platser – när som helst. Risken för dubbelarbete och förvirrande dokumentspårning och versionskontrollproblem minskar, samtidigt som risken att diskutrymmet ska ta slut eller att inkorgen ska bli full försvinner helt – trots alla meddelanden som skickas fram och tillbaka. Det är dessutom mycket säkert att dela dokument med Google Dokument. För varje Google-dokument krävs inloggning, så du behöver inte oroa dig för att informationen ska hamna i fel händer. Givetvis finns rättstavning inbyggd, dessutom översättning till och från en mängd olika språk. Här kommer en kort videopresentation på vad Google Dokument erbjuder (på engelska):

Sites

Google Sites används för att göra företagets information lättillgänglig. De anställda kan skapa ett intranät eller låta projektteamen skapa egna sidor för att sammanställa och dela med sig av kunskap och information. Versionshanteringen sker automatiskt så det är lätt att uppdatera och hämta den senaste versionen. Bland annat stöds filformaten .doc, .xls, .csv, .ppt, .txt och .pdf. Användarna kan visa Google-dokument, kalkylark, presentationer, YouTube-videor, Picasa-bildspel och gadgetar utan att behöva kunna något om programmering. Googles sökteknik är inbyggd så att det är lika lätt att hitta viktig företagsinformation som att söka på Internet. Det behövs inga kodnings- eller systemkunskaper för att skapa nya interna webbplatser. Alla kan dela med sig av sin kunskap.

Google Video

Med videolösningen från Google sparar du tid och pengar. Google är värd för och strömmar dina videoklipp på ett säkert sätt, så att medarbetarna inte behöver dela videoklipp via e-post eller belasta IT-avdelningen med en avancerad lokal videolösning. En videokanal för ditt företag gör det enkelt, engagerande och effektivt med viktig kommunikation som internutbildning och företagsmeddelanden. Medarbetarna kan dela videoklipp på ett säkert sätt med utvalda kollegor utan att konfidentiell information blir offentlig. Eftersom Google Video fungerar i webbläsaren på PC-, Mac- och Linux-datorer så får du åtkomst till företagsvideoklipp var du än befinner dig: på jobbet, under resan och hemma.