...

Google Workspace är en produktivitetslösning som hjälper företag och organisationer att samarbeta och arbeta mer effektivt. Med ständiga förbättringar och uppdateringar har Google Workspace lanserat flera nya funktioner som gör det lättare för användare att samarbeta och vara produktiva. Vi kommer att titta på några av de senaste nyheterna i Google Workspace.

Smarta brickor

Smarta brickor är en funktion i Google Workspace som gör det lättare att lägga till och hantera information i dokument, kalkylblad och presentationer. Genom att använda smarta brickor kan du lägga till information om:

  • andra användare med e-postadresser i Gmail eller Workspace
  • andra filer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer
  • datum eller händelser i Google Kalender
  • platser och vägbeskrivningar

Där det finns en smart bricka i dokumentet kan du och andra användare hålla muspekaren över eller klicka på den för att få mer information. Google Dokument får två nya smarta brickor. Den första gör det möjligt att bädda in ett virtuellt tidtagarur för att kunna spåra tid i dokumentet medan den andra brickan är en mall för kalenderinbjudningar. Med hjälp av inbjudan kan användare fylla i sina uppgifter och sedan klicka på en knapp för att automatiskt synkronisera inbjudan till sin Google Kalender.

Användare med mer avancerade behov kommer bli glada över möjligheten att skapa egna smarta brickor. Ett utvecklingsteam skull t ex kunna skapa en smart bricka som genererar att göra-listor i Google Dokument.

För tredjepartsutvecklare finns möjligheten att integrera sina tjänster i smarta brickor. Google Dokument kommer snart att innehålla smarta brickor för tjänster från bl a: Atlassian, Asana, Figma och Tableau.

Gillaknapp och emojis

Google Dokument får också nya funktioner i en annan riktning, möjligheten att bädda in röstknappar och emojis i dokumenten.

Platshållare i mallar

Det kommer bättre stöd för mallar och nu kan användare använda sig av platshållare för att sedan kunna ersätta dem med datapunkter vid ett senare tillfälle.

Google Kalkylark får också nya smarta brickor

De nya brickorna ger användarna möjlighet att bädda in data från aktiekurser, med en popup-ruta för ytterligare information. Detsamma gäller en smart bricka för Google Maps som gör att fält i kalkylarket som innehåller plats får en popup-ruta som visar platsen på en karta.

Google Drive får en förbättrad sökruta

Nu blir det ännu lättare att filtrera på olika kriterier som filtyp, ägare och senaste ändringsdatum. Dessutom har de gjort väsentliga ändringar för att hantera flera filer samtidigt. Det är nu mycket lättare att dela, ladda ned eller radera flera filer åt gången.

Google Workspace är bästa företagsplattformen

Sammanfattningsvis är Google Workspace en kraftfull produktivitetslösning som fortsätter att förbättras och utvecklas med nya funktioner och verktyg. De senaste nyheterna gör det enklare för användare att skapa professionella dokument och samarbeta med sina kollegor. Om du inte redan använder Google Workspace bör du överväga att ta en närmare titt på de senaste nyheterna och se hur de kan hjälpa dig och ditt företag att vara mer produktiva och effektiva.

Kontakta oss så kan vi berätta mer och hjälpa dig att flytta över din verksamhet till den bästa företagsplattformen just nu – Google Workspace!